pretrazivac

Custom Search

rez pretrazivanja

16 studenoga 2011

Zarada na internetu

Zarada za webmastere, Google Adsense
Vlasnik ste web stranice ili bloga i željeli bi nešto zaraditi a ništa ne raditi?

Da, postoji i takav način zarađivanja.

Najpoznatija zarada uz pomoć web stranice je Google Adsense. Google je najpoznatija internet tražilica na svijetu. Putem Google-a se dnevno izvrši više desetaka miljona pretraga a jedan podatak koji smo pronašli na internetu kaže da se 55% pretraga obavi putem Google tražilice.
Znaći, sve ostale tražilice zajedno dnevno ne odrade toliko pretraga koliko Google sam.

Što je to u biti Google adsense?

Google Adsense su reklame koje postavljate na svoje web stranice ili blog, i svaki put kada netko od Vaših posjetitelja "klikne" na neku od reklama Vi zarađujete. Google nije točno precizirao kolika je Vaša zarada ali kreće se od 40% - 60% po kliku.

Putem Google tražilice postoje dva sistema oglašavanja, Adwords i Adsense. Ova dva sistema su vrlo povezana. Danas ćemo predstaviti Adsense a sutra Adwords. U kratkome Adwords je gdje Vi plačate za oglašavanje putem Google tražilice i partner web stranica a Adsense je kada Vi zarađujete putem tuđih Adwords reklama na Vašoj web stranici. Google Adsense spada u zarade koje se nazivaju pay per click. U prijevodu zarađivanje po kliku.

Ukoliko je Vaša stranica na Hrvatskom, Adsense reklame će biti na Hrvatskom. Ako je neki drugi jezik u pitanju onda će biti na tom jeziku. Ako Vaša stranica npr. prodaje PC opremu, Adsense reklame će biti večinom vezane na Vašu stranicu. Znaći Google stavlja Adsense reklame koje su slične sadržaju Vaše web stranice ili bloga.
Adsense reklame možete staviti na stranice svih sadržaja osim pornografskih stranica.

NAPOMENA - nemojte pokušavati varati sistem i sami klikati na reklame, prilikom upisa zabilježena Vam je Ip adresa i banirati će Vas u tren oka

Nema komentara:

Objavi komentar